Cape Coral

19 Feb

Fortsättning följer från vår resa. Efter Orlando körde vi ner till Cape Coral där vi hade hyrt ett hus. Ett helt fantastiskt hus visade det sig vara. Verkligen precis som från ett avsnitt Desperate housewifes. Huset hade en uppvärmd pool som vi faktisk fick välja temperaturen på också! Verkligen lyckat val av boende här. Vi stannade en hel vecka i Cape coral och hade gärna stannat längre. Vi hittade huset via homeaway, och seabim hette de som hade hand om vår bokning. Det var verkligen bra service, de hade förberett huset vår vår ankomst och genast följande morgon kom de och gick igenom med oss allt som vi behövde veta.

  
  
  
  

Under vår vecka i cape coral så besökte vi bl.a.

Sanibel Island, ett paradis med mängder av snäckor. Härlig strand med vit sand där vi plockade massa snäckor med oss hem.

  

    

 
  
  
  
  
  
Andra ställen vi besökte:

Imaginarium, ett ställe där man bl.a. fick känna hur moln känns, göra en egen tv-sändning och klappa en liten alligator.

   
   
Shellfactory, tyå världens största affär med souvenirer, uppstoppade djur och bl.a. Sjörövarutställning. Det fanns också restauranger och en djurpark och inne i den en liten dinosauriepark.

   
    
 
   
    
    
   
Manatee parke låg också relativt nära och där fick vi se skymtar av manatéer och lyssna på deras läten. Har dessvärre inga bilder därifrån.
Rotary park låg riktigt nära vårt hus, den bestod dels av en lång spång med utsiktstorn på mitten och en brygga i ändan.

   
   
Sedan fanns ett stort parkområde med ett litet fjärilshus och en rolig lekplats. Och en liten söt bibba också.

  
   
  
En kväll var det riktigt ösregn och åska och plötsligt började min iphone skrika. Det visade sig vara en tornadovarning! Gissa om jag blev skrämd, vaddå ”take shelter”. Vi kom dock lindrigt undan med ett elavbrott.  

Shopping hann vi hel del med också, allt från enorma matbutiker, någon enstaka outlet, bokaffärer och shoppingmalls.

   
 Och efter Cape coral var det dags att åka vidare till Fort lauderdale. Fortsättning följer.

Annonser

Ett svar to “Cape Coral”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Att planera resa | Vaken i månskensregn - 12 april, 2016

    […] var skillnaden på kostnaden faktiskt inte enorm. I januari hittade vi också drömboendet i Capecoral för snäppet billigare än vad ett hotellrum hade […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: