Alcudia 2015

17 Jul

Sommaren 2012 var en sommar då det aldrig blev ordentlig sommar här i Finland, då bokade vi en sista minutens resa till Mallorca. Stället hette Alcudia och visade sig vara ett riktigt trevligt resmål. Här kan man läsa mera om vår resa 2012 KLICK. Vi bestämde oss då att en dag komma tillbaka.

Nu i våras bokade vi flyg till Palma och vårt boende via Tripadvisor. Eftersom vi hade gått omkring ganska mycket i området senast vi var där så kunde vi lokalisera exakt var boendet låg. Perfekt läge riktigt nära en större supermarket, men samtidigt helt vid stranden vid den fina skogsdungen. Läget var på gränsen till Playa de muro och hörde till Alcudia beach.

Vi bodde på andra våningen, vilket gjorde att vi hade en fin utsikt, matbordet var placerat på stora balkongen vilket var perfekt. Vi hade en gård som vi delade med tre andra familjer, men som vi slutligen inte vistades så mycket på.

DSC_0004

DSC_0015

DSC_0312

Vi började alltid dagen med strandhäng, i början blev det strand på eftermiddagen och kvällen också men småningom bytte vi ut stranden mot lite annat också. Promenader på stranden, glass vid kanalen, fina bryggan på Playa de Muro som blev en riktig favorit, Tivoli osv. Under vår sista vecka gjorde vi några utfärder bl.a. till akvariet i Palma, Rancho Grande i Can Picafort och Gamla stan och marknaden i Alcudia, mera om dem i ett annat inlägg.

Vår resa var hela fyra veckor lång och fylld med solsken och varma dagar. Snabbt glömde man bort alla måsten, veckodagar och andra bekymmer. Jag hade sovit väldigt dåligt månaden innan vår resa, men inte tog det många dagar innan jag började sova som en stock. Riktigt roligt var det dessutom att vi fick besök av vänner också. Maria, Novalies gumor bodde med oss nästan en hel vecka och mot vår semesters slut kom också familjen L (som tröttnat på den finska sommaren) till Alcudia.

DSC_0167

DSC_0132

DSC_0214

DSC_0259

DSC_0263

DSC_0275

DSC_0285

DSC_0298

 

Annonser

2 svar to “Alcudia 2015”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Att planera resa | Vaken i månskensregn - 12 april, 2016

    […] redan i juni så det var urbilligt. I fjol lyxade vi till det och hyrde hus på stranden i Alcudia på Mallorca i en månad. Det var kanske inte precis jätte billigt, men jämför man med vad […]

  2. Längtar till Mallorca | Pompolina Travels - 25 maj, 2017

    […] här, här, om utfärdsmål kring Alcudia här, lite om varför vi valde Alcudia och vårt boende här. Mera bilder finns också här och […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: