Om att resa med vagn

24 Jan

Folk läser ännu flitigt inlägget där jag skriver om babyzen yoyo vs. bugaboo bee. Vi är fortfarande väldigt nöjda med babyzen yoyon, vi har haft den med på ungefär 20 flyg (!) och det har fungerat perfekt. För första gången hade vi problem med att få ta med vår Babyzen yoyo som handbagage nu då vi åkte till Gran Canaria med Thomas Cook airlines. De vägrade låta oss ta den med på flyget på dit vägen. Jag visste ju att den inte var för stor och inte överskred den heller viktbegränsningen för handbagaget, men herrerna vid incheckningen hade bestämt sig att de inte låter oss ta den med oss. De mätte inte ens vagnen, och jag visste ju att det är en god bit att gå på flygfältet på Gran Canaria och vi skulle vara framme först sent. På tillbaka vägen tog vi en ”tag” till vagnen men då var det inga problem att ta den in på flyget som handbagage. Jag bad sedan om en utredning av flygbolaget eftersom jag vet att de enligt alla givna föreskrifter borde ha låtit oss ta med vagnen som handbagage. De svarade att det inte har någon betydelse hur liten vagnen blir, den klassas som specialbagage och sådant kommer inte in i planet. Kanske något som är värdefullt att veta för er som har en yoyo och skall flyga med Thomas Cook airlines. IMG_6681 IMG_5656

Annonser

2 svar to “Om att resa med vagn”

  1. Erica 24 januari, 2015 den 04:38 #

    Intressant, fick ni alltså inte ens ta med vagnen till gaten? Vi har åkt två gånger med Thomas Cook och båda gångerna fick vi ta med vår resevagn till flygplanet. Då vi kom hem från Teneriffa hade en familj till och med en stor kombivagn fram till flygplanet.

    • pompolina 26 januari, 2015 den 07:10 #

      Jo, vi fick nog ta med den till gaten. Men inte som handbagage fast vagnen blir så liten att den fyller kriterierna för det. Vi har ursprungligen skaffat vagnen just av den anledningen att man kan ta den in på flyget som handbagage, dels för att undvika att den skadas och kommer bort(har varit med om en sönderslängd bugaboo och emmaljunga osv, och att vi aldrig fått vår vagn eftersom den kommit bort), dels för att man skall kunna fälla upp den även när man anländer till resmålet genast efter att flyget landat. Det är helt sant att man får ta vagnen med till gaten, vilket är ovanligt i finland, men en självklarhet i alla andra länder jag rest i. Men som sagt får man inte ta in vagnen som handbagage på Thomas Cook airlines.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: