Tystnaden

14 Sep

Tystnaden här på bloggen har berott på att vi lever en helt ny vardag. Jag har börjat jobba, med ett helt nytt jobb dessutom. Och vi är nog inte ännu inne i en fullt fungerande rutin.

Medan man försöker pussla med att lämna och hämta på dagis, föräldramöten, inspelningar, födelsedagskalas, bröllop, lite sjukdagar och matlagning har vi också funderat och velat fram och tillbaka över vår semester efter jul. Men det löser sig. Varje vecka gör vi alla små framsteg och snart blir det nog bättre uppdatering här också.

IMG_6323.JPG
Kan någon berätta varför det skall ösa ner varje gång jag är tvungen att lämna OCH hämta barnen med buss?

Annonser

2 svar to “Tystnaden”

  1. Katja 11 december, 2014 den 05:05 #

    Hur länge fick ni vänta på en dagisplats? Jag antar att ni bor i Helsingfors? Vi har fått veta att vi måste vänta i hela fyra månader fast behovet är akut!

    • pompolina 11 december, 2014 den 05:22 #

      Jag kontaktade daghemmen i god tid och fick veta att det i genomsnitt är en ”karenstid” på 3 månader och att det lönar sig att ansöka i väldigt god tid. Till första barnet ansökte vi 8 månader tidigare om plats, hans förflyttning väntade vi svar på i 6 månader och själva platsen på nya dagiset fick vi 9 månader efter att vi begärt flytt. Till yngre barnet ansökte vi plats också ungefär 8 månader innan. Vi råkade ha extra bra tur och få en inhiberad plats till henne någon månad innan vi egentligen ansökt eftersom jag fick nytt jobb och började jobba tidigare. Då hade vi redan en plats och det var inte så stora problem att få börja tidigare då vi var följande i kö när någon backade. Men jo, det är ju helt galet långa väntetider! Lönar sig alltid att vara i direkt kontakt med föreståndaren för att höra sig för om situationen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: