Nerja

13 Jul

Vad gjorde vi då under våra veckor i Nerja? Lite bilder och tips ifall någon besöker samma ställe.

Europas balkong är väl en av de populäraste ställena att besöka, och visst, utsikten är nog fin därifrån.

DSC_0192

DSC_0172

IMG_5685

DSC_0351

DSC_0347

Stränderna i Nerja sägs vara Andaluciens finaste, så det blev en hel del strand också. Två första bilderna nedan är från Maro, dit åkte vi en av de dagarna vi hade hyrbil.

DSC_0290

DSC_0296

Den största stranden och också den som låg närmast vårt boende var Burriana beach.

IMG_5656

 

IMG_5630

 

IMG_5811Torrecilla beach

Ett måste om man besöker Nerja är nog att besöka grottorna där. Grottorna hittades i slutet av 50-talet av skolpojkar som lekte i bergen.  Så otroligt maffigt och stort, lite så att man får hjärtklappning och svaga ben liksom. Tyvärr fick man inte använda blixt inne i grottan så våra foton är inte så lyckade.  Rekommenderar utan tvekan!DSC_0221

DSC_0231

Det fanns en restaurang med fin vy utanför grottan som vi stannade på för lite dricka och glass.

DSC_0258

DSC_0267

Något som jag däremot inte rekommenderar är det lilla turist-tåget som har sin hållplats nära ”balkongen”. Tåget åkte i 30 minuter längs med smala gator där det inte fanns just något att se. Det var faktiskt rätt så tråkig färd! Men, men. Det var ju mest för barnen som vi hoppade på tåget och V var nöjd ivarjefall.

DSC_0163

 

DSC_0161

 

IMG_5679

 

Som den barnfamilj man är så var det trevligt att det fanns helt fräscha parker att leka i. Det fanns flera stycken i Nerja och längs med Burriana bech fanns också många mindre lekställen med någon klätterställning.

 

DSC_0384

DSC_0389

DSC_0396

 

DSC_0065 2

 

IMG_5712

 

Burriana Beach

Nerja Donkey sanctuary besökte vi också. Där fick man köpa en liten hink med mat (morötter, äppel etc.) som man fick mata djuren med. Det visade sig att stället stängs helt och hållet i slutet av juni. Stället har funnits i 10-år så det var tur att vi hann besöka det, eftersom det inte fanns så mycket för barn i närheten av Nerja.

DSC_0306

DSC_0308

Poolen var såklart ett ställe där vi hängde rätt så mycket också. Fräscht och bra med barnbassäng på båda områdena och några gånger fick vi dessutom ha hela området helt för oss själva.

IMG_5754

IMG_5759

IMG_5763

Då vi hyrde bil så åkte vi till en stad i närheten med ett stort akvarium men ve och fasa då vi kom fram till Almunecar så var hela akvariet helt öde och under renovering! Besvikelsen var stor för oss alla, inte minst 2-åringen som hade sett fram emot att se hajar. Motsvarande närmaste ställe låg flera timmar ifrån och eftersom den yngsta av oss hatar att åka bil så fick vi skippa det.

Däremot åkte vi på shopping till El Ingenio, skulle egentligen bara skaffa födelsedagsgåva till min gudson men det fastnade nog lite annat också. Väldigt lite dock, och största delen från en barnaffär som hade någon sorts miniatyr hoplop i sig som ett av barnen underhöll sig med. Shopping med barn alltså… Nåja, men de fick åka några åk i valfri bil och båt.

IMG_5746

IMG_5747

Annonser

Ett svar to “Nerja”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Att planera resa | Vaken i månskensregn - 12 april, 2016

    […] surfande om man vill hitta rätt men det är så värt det. 2014 hyrde vi en liten villa i Nerja och stannade i tre veckor, vi åkte redan i juni så det var urbilligt. I fjol lyxade vi till det […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: