Babyzen Yoyo och Bugaboo bee

22 Mar

Babyzen yoyo och bugaboo bee påminner kanske lite om varandra, med på vår Thailandresa hade vi en av bägge. Vår egna Babyzen yoyo har jag bloggat om tidigare men vi kör lite repris nu då, och Bugaboo been hade vi fått låna av min snälla kompis Kiira.

Det bästa med Bugaboon var nog att man kunde vända barnet med ansiktet mot den som skuffar, det kändes ganska viktigt då man reste med en liten baby på 5,5 månader. Ryggstödet hade jag för mig att man fick i fullt liggläge men det fick man inte. Det var dock inga större problem, det funkade riktigt bra ivarjefall.

Bugaboo bee är också aningen tyngre och därför kanske lite stadigare än babyzen, men egentligen upplevde jag inte att det har så stor betydelse på en resevagn. Man skall ju ändå inte använda vagnen i snöstorm eller liknande extrema förhållanden.

Babyzen yoyo blir för min del vinnaren av dessa två även om Bugaboon också är en bra vagn. Yoyon verkar rymma ett större barn lite bättre än bugaboon, vilket gör användsningstiden längre.

Babyzen yoyons bästa egenskap är att den är så lätt och att man får den så otroligt liten. Att få ta med vagnen på flyget som handbagage är guld värt! Den är lättare att fälla ihop och har en rem med hjälp av vilken man kan bära vagnen på axeln. Att vagnen skulle vara ostadig har jag inte märkt av.

På Bugaboon är dock möjligheten till förvaring under vagnen lite bättre än på yoyon, det finns mera utrymme helt enkelt. På yoyon finns också fotstöd för fötterna vilket bugaboon inte har, men hur viktigt det är vet jag egentligen inte.

DSC_06775,5 månader bebbe i Babyzen yoyo vagn

DSC_0678Babyzenyoyo med baby och Bugaboo bee med 2-åringen

DSC_0682Och här tvärtom, vår långa 2-åring i yoyon och baby i been

DSC_0686Yoyon har ett litet fönster i suffletten så att man kan hålla koll på den lilla passageraren

DSC_0689

Ovan kan man se hur vagnarna ser ut då de är ihopfällda

Annonser

5 svar to “Babyzen Yoyo och Bugaboo bee”

 1. Hanna 23 mars, 2014 den 09:55 #

  Äääääh! Ditt inlägg fick mej bara ÄNNU mer sugen på en Yoyo. Men för tillfället finns de ingenstans i Finland till salu och de nya modellerna som man kan beställa kommer in först om ett par veckor till de flesta nätbutiker. Och vi som skulle behöva den redan på fredagen…

  • nic 23 mars, 2014 den 12:10 #

   Lastenturva har dem i Finland!

   • pompolina 13 april, 2014 den 11:03 #

    Jo, fast såg att de var slutsålda…

  • pompolina 13 april, 2014 den 11:03 #

   Äh, hoppas ni kommer över en vagn snart!

Trackbacks/Pingbacks

 1. Om att resa med vagn | Vaken i månskensregn - 24 januari, 2015

  […] läser ännu flitigt inlägget där jag skriver om babyzen yoyo vs. bugaboo bee. Vi är fortfarande väldigt nöjda med babyzen yoyon, vi har haft den med på ungefär 20 flyg (!) […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: