Stockholm dag 2

29 Jun

Andra dagen i Stockholm hann jag med en supersnabb runda i några affärer ensam. Det enda som fastnade med var några böcker och ett par rea-varor från HM home.

Efter lunchen packade jag Vincent i vagnen och började gå mot Skansen. V sov sin dagssömn i vagnen i några timmar och vaknade upp på skansen.

DSC_0088

DSC_0090

Till min otur var bergbanan ur funktion och med tanke på det valde jag kanske inte den optimala ingången. Höggravid, +30 grader och långa uppförsbackar att skuffa upp vagnen för. Puuuust.

DSC_0092

DSC_0095

DSC_0096

DSC_0098

Det var fint på skansen och jag hann vila på min nyfyndade filt en god stund. Det pågick dessutom soundcheck för Allsång på skansen så låg och lyssnade på Carola och Gyllene tider. Det var verkligen sommartider hej, hej sommartider!

SDSC_0100

DSC_0103På Skansen kan man utan problem få en hel dag att gå åt. Det finns allt mellan himmel och jord där, verkligen. Området är ju jättestort och jag önskar att jag hade haft lite bättre på koll på hur man skall röra sig där. Hade ju nog en karta men sökte och sökte och sökte efter de arma aporna som Vincent så gärna ville se. Fast man har en karta så är det inte alltid så lätt eftersom man liksom inte kommer igenom på alla ställen. Och så kanske jag inte är den bästa kartläsaren. Men riktigt lyckat och bra var det ivarjefall.

DSC_0106 DSC_0110 DSC_0113

När klockan närmade sig middagstider åkte vi en sväng via hotellet för att sedan möte upp min kompis Siiri som numera bor i Stockholm. Middag på Koh phangan

som var en katastrof från början till slut. Stället var inte alls som det jag läst om, men kanske det ser lite annorlunda ut på söder? I vilket fall som helst hade jag med mig ett barn med myror i byxorna och när jag gjorde min beställning så glömde jag att fråga om min rätt innehåller fiskfond som de flesta thairätter brukar ha i sig. Det hade den givetvis i sig och det var ju inte så lyckat eftersom jag är fiskallergiker. Vid det laget bad jag att få med mig portionen eftersom det var allt annat än njutning att sitta där med ett rastlöst barn och vänta på en ny rätt. Såklart kommer maten in på en tallrik fast jag bett att få den med mig och när jag anmärkte om det hämtade de en låda till mig och menade att jag själv får packa med mig min mat. Inte den bästa kundbetjäningen alls. Showen avslutades med att Vincent blev riktigt arg, som tur först utanför restaurangen. Slängde sig på marken raklång och vägrade allt. Lite mindre lyckad avslutning på dagen var det. Inga fler restaurangbesök nu för mig med barn på ett tag tack.

20130629-101100.jpg

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: