Mot Stockholm

28 Jun

Förra söndagen åkte vi mot Stockholm med Silja Line. Under båtresan hann vi med fast vad! Lite mat, Taxfree, bollhav och så var vi ett varv och simma också. Vi hade tajmat in simmandet ganska bra för det var faktiskt bara vi och sedan några andra som endast satt i bubbelpoolen som var där, ganska perfekt!

20130628-221707.jpg

Efter simmandet verkade det ännu finnas lite energi i Lilla typen så jag frågade om han ville gå och dansa lite på Mumin disco. Det ville han såklart. Och efter lite blyghet till en början var han faktiskt med och dansande den här gången. En kram vågade han också ge Mumin och sedan snarkade han hela natten tills det var morgon! Helt prima.

20130628-221736.jpg

I Stockholm åkte vi Taxi till hotellet. Detta är förrästen helt nytt för mig, trodde att de inte tar en med i taxin ifall man inte har bilbarnstol med sig (och det har man ju sällan sådär i bakfickan). Men här hemma i Finland så har det åtminstone undantagslov att få köra kortare sträckor med barn utan stol. I Stockholm fick Vincent sitta på en egen lite förhöjning som de trollade fram ur bänken. Smart!

20130628-221810.jpg

I Stockholm bodde vi på Hotell Nobis som var ett fint hotell som ligger centralt. Rummen var fina och städningen var perfekt, det fanns hiss men för att komma in till hotellet måste man ta sig upp för några kortare omgångar med trappor. Inget barnvänligt hotell direkt om man säger så. Brekkaren var otroligt god! Det fanns massor av juice att välja mellan och det var inget vattnigt bajs som man får på båtens stående bord utan Brämhults. Smöret var ekologiskt och fruktsalladen var gjord enbart på färsk frukt. Allt var bara helt super gott och färskt. Efter första dagen gjorde vi faktiskt så att Vincent fick äta sin gröt uppe på rummet och vi turades om med att äta i lugn och ro ensamma utan stress. Det enda som får lite minus är att det hördes precis alla ljud utifrån in till rummet. Inte en endaste natt gick utan att jag vaknade till fyllerop utifrån gatan och då var det inte ens helg utan vi bodde där må-to. Onsdagen som är LillLördag var såklart värst. Så se till att få ett rum mot innergården om ni tänkt bo här o vill sova utan att vakna upp och tro att ni befinner er på Ibiza.

20130628-221844.jpg

Plättar fanns det också! Med grädde och allt.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: