Corralejo, Furteventura

5 Apr

Vi åkte alltså iväg till Corralejo på Fuerteventura precis innan påsk. Det blev sista resan med Vincent i famnen, nästa gång vi åker på resa med flyg kommer han att ha en egen plats. Och det är nog ganska skönt det.

IMG_2777

Med oss hade vi vår nya Babyzen yoyo som vi hade som handbagage. Den var värd varendaste en slant. Alltså lättnaden att bara gå ut ur planet och fälla upp vagnen genast! Ingen väntan på om vagnen skall dyka upp på bagagebandet med trött barn i famnen. Lätt och smidig att fälla ihop och upp, samt stort plus för bandet med hjälp av vilket man kan slänga vagnen på axeln.

IMG_2780

Flyget gick bra och till min stora förvåning somnade barnet mitt i Babblarnas sång och sov nästan två timmar!

IMG_2876

Väl framme var jag förvånad över vyerna! Hade ingen aning att det påriktigt kan se ut så här på kanarien. Vit sand och turkosa vatten. Dessa sanddyner låg ungefär 4 km från vårt hotell och det erbjöds gratis transport dit dagligen. Det fanns också strand närmare än så med riktigt kristallklart vatten också, lite mindre strand dock.

IMG_2881

Vi bodde på Las Marismas och var riktigt positivt överraskad. Vi hade en tvårummare som var 45 kvadrat så det fanns gott om utrymme. Det fanns två pooler plus en barn pool och hela hotellområdet var grönskande och trevligt. Buffen på hotellet däremot var jag inte helt nöjd med, den var helt enkelt inte så jätte god. Rekommenderar hotellet varmt, all inclusive däremot inte nödvändigtvis.

12

DSC_0166

Utanför vårt rum fanns en minigolfbana med vattenfall och stuff. Litet minus för det, för vissa kvällar störde det lite nattningen av barnet då folk spelade golf utanför. Överlag var det dock lugnt som bara vad, och nattsömnen fick man verkligen sova i lugn och ro.

IMG_2805

Vi hade en egen liten terass, det var uppskattat.

DSC_0004

Härligt att se den här typen njuta från första stunden! Han älskade värmen och att få vara ute från morgon till kväll. Fast vem skulle nu inte göra det?

DSC_0183

Plötsligt blev Vincent en tonåring istället för 1,5 år, vände sin keps bakfram och körde parkour på murarna.

DSC_0033

Barnpoolen var ingen minimal pöl, det var plus såklart.

IMG_2867

Det fanns en lekplats också på hotellet, invid lekplatsen fanns också ett pysselrum där det ordnades ansiktsmålning osv dagligen, det var avgiftsfritt men för över 4-åringar. Plus för det också. För vuxna ordnades det en massa ledda pass som pilates, fitball, stretching och vattengymnastik. Jag testade inte något men det varkade vara riktigt bra.

IMG_2813

Invid hamnen fanns en massa mysiga caféer.

Vädret var varmt och skönt, allt mellan +20 och +30, morgon (vi steg ju trots allt upp kring 07 snåret som vanligt) och kvällar var ganska svala ännu. Riktigt lyckad resa var det och flygen tillbaka gick för vår det riktigt smidigt och bra. Inget gnäll, gråt eller liknande, största problemet var väl min gravidmage som verkade enorm där när man satt inklämd.

Annonser

7 svar to “Corralejo, Furteventura”

 1. muffinaround.com 5 april, 2013 den 09:01 #

  Vad roligt att det blev en lyckad resa!

 2. Penny 6 april, 2013 den 07:25 #

  Där har vi också varit för 4,5 år sedan då Elvin var ännu magen! Helt najs men ganska blåsigt var det i december…

  • pompolina 7 april, 2013 den 02:50 #

   Jo, det blåste någon enstaka kväll och det var verkligen inte varmt och skönt då, kan tänka mig att det var ännu kallare blåst i dec.

 3. Hanna 12 september, 2013 den 12:58 #

  Hej jag måste fråga lite mer om Babyzeb Yoyon. Har ni använt den nåt mer än på resan?! Hur var den jämfört med er tidigare resevagn. Är det enda bra med den att den kan tas med som handbagage eller är det också annars en bra vagn? Vi kommer kanske nämligen åka på resa senare i höst och jag är SÅ sugen på en Yoyo….

  • pompolina 12 september, 2013 den 05:44 #

   Jag jar SÅ tänkt skriva ett inlägg om alla vagnar vi haft men det har bara inte blivit av ännu. Men svaret är JA, är nog jättenöjd med vagnen. Vi har använt den efter flygresan en hel del. På kryssning t.ex. var den fantastisk då den förde så litet utrymmr i trånga hytten. Också på sommaren när jag bodde på hotell en natt med Vincent hade jag yoyon med. Vi har också ofta haft den med i bilen för säkerhetens skull. Vår gamla resevagn var egentligen ingen resevagn utan helt vanlig som vi köpte i florida. Skillnaden mellsn den och yoyon var väl att den gamla bat superstor, hade mera utrymme för förvaring och hade stora framhjul som gick att skuffa på sand lätt. Som vagn är det enda minuset på yoyon just det minimala utrymmet att förvara saker i. Jämförde den lite med en kompis bugaboo bee och de är ganska lika till utseende. Yoyon är smalare och been har fullt liggläge. Det att yoyon inte har helt fullt liggläge störde inte oss alls. Vill du provköra vår innan du slår till med köpet så får du det utanvidare!

   • Hanna 13 september, 2013 den 08:32 #

    Tack för ditt svar! Been har jag också lite funderat på, men den är bara så dyr. När vi funderat lite mer och kanske kommit fram till nåt så kommer jag väldigt gärna och provkör 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: