Första e-boken

15 Feb

Beställde hem den första e-boken. Det bästa med det är väl nog att man inte behöver vänta på frakten utan får det man vill ha genast. Och just nu ville jag ha tag på boken med det samma. Överlag måste jag nog säga att jag föredrar den gammalmodiga versionen i egna pärmar.

Och folk må säga vad de vill om författaren men när jag läste meningarna ”Får du inte sova på nätterna? Är du så trött att du är rädd att förlora förståndet?
Att inte få sova är tortyr. Sömndeprivation är ett gammalt beprövat tortyrmedel.” då visste jag att jag måste få läsa den.

Och har jag kurat vår son då? Nej, men jag har nappat några poänger här och där i boken, varvat lite med tassuhoito, följt vårt dagsschema med galen dischiplin, mitt tålamod har testat till bristningsgränsen tusen gånger, men jag har hållit lugnet och framförallt varit konsekvent. Och så har vi besökt den där osteopaten som är specialiserad på att behandla barn på Lapsen tähden. Och det börjar bära frukt. Sakta men säkert. I natt vaknade han endast tre gånger mellan 20-04, så vi är på rätt väg.

Riktiga sömnskolan får vänta ännu. Just nu är mitt mål att han skall vakna max 1-2 gånger per natt. Och så måste JAG lära mig att sova pånytt. Inte ligga och vara stressad över när han vaknar igen.

Annonser

7 svar to “Första e-boken”

 1. Anni 15 februari, 2012 den 03:21 #

  Skönt att ljuset i tunneln närmar sej 🙂 Jag tror vi kommer att få besöka osteopaten med stor O vi också. Elin har nåt på gång och vakar ca 1 timme per natt utöver det hon annars vaknar för att äta, så tänkte att hon ska träffa honom pånytt.

  • pompolina 15 februari, 2012 den 04:14 #

   Ojnej då! krafter och hoppas det går om snabbt!

 2. Nina 15 februari, 2012 den 07:13 #

  Jag har en kille på 5 månader, och har samma mål nu att han ska vakna max en gång per natt. Sedan efter en månad så är målet att han sover från 20-07 och i samma varv hoppas jag kunna sluta amma, tänkte även köra med blandade metoder för att få detta att lyckas.

  Vi har haft väldigt blandade nätter hittills, ibland vaknar han jätteofta och ibland bara en gång. Det jag har haft problem med, är precis som du, att inte själv få sömn för att man funderar ”snart vaknar han” eller ”nu gnäller han” osv osv. och man räknar ner timmarna och plötsligt är det morgon och man är en vandrande zombie…

  Vi har även en andra bok av Elisabeth Paschley, hon har en ”mjuk” metod, som går ut på att man kör med det som får bebisen att somna, ifall det är ammning, tutt osv. och sen gör man det så många gånger det krävs, men just innan bebisen somnar så tar man bort tutten. Den har du säkert hört om men tänkte tipsa om det i alla fall 🙂

  Lycka till!

  • pompolina 16 februari, 2012 den 12:52 #

   Jag hade faktiskt inte hört om den! Skall kolla in den, tack för tipset. Och lycka till med era nätter. Hoppas det går bra.

   • Nina 16 februari, 2012 den 05:59 #

    Jag skrev fel, Elizabeth Pantely var det 🙂

 3. Anki 18 februari, 2012 den 06:29 #

  Skönt att höra att det blivit lite bättre för er! Bara du kommer in i rätt mönster också så blir allt bra. Det tog mig över en månad innan jag kunde sova något så när bra igen. Första tiden vaknade jag redan kl 02 och kunde inte somna om. Nu efter snart 2 månader sedan kur-start så sover jag gott till 04-05, sedan knackigt till 07. Men jag är nöjd, för killen sover ju och det är huvudsaken. Kram o lycka till!

  • pompolina 19 februari, 2012 den 06:40 #

   Tack! Det går nog lite bättre för varje dag. Men jo, jag har samma mönster. Vaknar oftast 2- tiden och sover oroligt eller slumrar efter det. På kvällarna ligger jag på spikmattan vilket gör att jag blir sådär skönt avslappnad och somnar gott!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: