Preggobloggen fortsätter

18 Jul

Saker och fenomen jag kunde leva utan under graviditeten del.3

Svullnaden.

Det började med att jag inte fick på mig mina skor då jag skulle ut ur flygplanet när jag flög hem från Barcelona. Sedan dess har det bara blivit värre. Mina händer domnar bort och som värst värker armarna så mycket att jag inte kan sova. På morgonen är mina händer ofta så svullna att jag inte kan greppa smörkniven för att att breda smör på brödet. Jag känner inte mina fingertoppar. Mina hälar har för länge sedan domnat bort, och mina fotsulor bränner och värker konstant. Min skostorlek har gått upp från storlek 36-37 till 38.

Hjälp mig ni som varit med om samma, snälla. Vad är de bästa tipsen för att lindra svullnaden och smärtan?

Förutom då att slänga upp fötterna nu som då, duscha med kallt och smörja in med svalkande sörjor. Speciellt det här med händerna känns jävligt jobbigt.

Annonser

6 svar to “Preggobloggen fortsätter”

 1. läsare 18 juli, 2011 den 08:55 #

  Hej! Dom sa åt mej på rådgivningen DRICKDRICKDRICK å drick ännu lite till. Tyckte jag drack som en dåre (och sprang på wc där efter), men gjorde som jag blev tillsagd OCH det blev bättre.. SÅ drick massor och ännu mera.
  Så har jag haft hjälp av ”tukisukat”, såndäna flygstrumpor eller vad dom nu sen heter. Satt tappert med dom då vi flög och fötterna va int alls så svullna. Samma strumpor hade jag på fredagen på fötterna då vi var på bio och fötterna var inte svullna efter 2h film. Stocka levererar. Hoppas du får det lite lättare att vara! 🙂

  • pompolina 18 juli, 2011 den 10:17 #

   Tack för tipsen! Jag tycker jag dricker ganska mycket men skall försöka dricka ännu mer. Har faktiskt inte testat strumporna heller, måste ta en sväng via Stockmann 🙂 Synd bara att det inte finns något liknande för händerna för det är dom som lider mest.

 2. Linda 19 juli, 2011 den 09:06 #

  Undwik saltig mat och jag satt icepower ti natten 😉

  • pompolina 19 juli, 2011 den 10:45 #

   Jess, saltig mat och vichy försöker jag undvika redan, men icepower vad bra! Hade helt tänkt att man inte kan använda det eller liknande som gravid, men det är ju exakt vad jag behöver för mina händer! Tack!

 3. Madde 20 juli, 2011 den 12:26 #

  Har du testat att äta vätskedrivande frukter som grape, vattenmelon eller ananas? Min syster var gravid förra sommaren och åt massor med grape för att inte bli så svullen 🙂

  • pompolina 20 juli, 2011 den 10:20 #

   Jep, har testat. Förutom grape, kanske jag måst ge grape ännu en chans 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: